Varför använda hudkräm?

stokolan hudkräm

Vår hud.
Huden består av tre lager som skyddar oss mot infektioner, reglerar kroppsvärmen och håller vatten kvar i kroppen. I överhuden som kallas hornlagret produceras ständigt nya hudceller som vandrar upp mot hudytan. Detta lager fungerar som en skyddsbarriär för kroppen. Normalt innehåller hornlagret ca 10% vatten. Om huden torkar ut bildas sprickor i hornlagret. Hornlagrets skyddande funktion går då förlorad. Om fuktbalansen i huden inte återställs genom att man smörjer sig med en fuktbindande hudkräm finns risk att smuts tränger ner i huden och orsakar hudsprickor, inflammation och eksem.

Varför får vi torr hud?
Under vinterhalvåret och i kalla arbetsmiljöer får många problem med att huden blir torr och att ömmande hudsprickor uppstår. Vi har idag också en livsstil som gör att många får problem med torr hud. Vi duschar och tvättar oss ofta, vistas i varm och torr inomhusmiljö och utsätter huden för kemikalier och parfymer. Därför är det viktigt att vi regelbundet smörjer in huden med mjukgörande och fuktbindande hudkräm. På så sätt bibehåller vi en mjuk och smidig hud och risken för inflammation och eksem minskar.
 
Hudkräm. 
Stokolan hudvårdsprodukter har alla mycket goda återställande och vårdande egenskaper. Stokolan rekommenderas för såväl privat egenvård som professionell användning t.ex. inom industrin, byggnadsarbeten och i miljöer som hanterar livsmedel. Se rekommendationsguiden nedan vilken Stokolan som passar till just din typ av hud.

 

ecarf

Stokolan-serien är ECARF certifierad.
Det europeiska centret för allergiforskning (ECARF) utdelar ECARF-kvalitetsmärket till allergivänliga produkter. Lämplig för personer med allergi och/eller eksem.

 

Normal hud.
- Stokolan Hand & Body. Prisvärd hudlotion för dagligvård av händer, ansikte och kropp. Hand & Body har vårdande egenskaper som återfuktar, stärker hudens naturliga återuppbyggnad och stärker hudens elasticitet. Upptas snabbt av huden.

- Stokolan Light Gel. Hudvårdsgel med svalkande, lugnande och återfuktande egenskaper. Lämplig för normal till torr hud. Gelen absorberas snabbt av huden och efterlämnar en fräsch lätt kylande känsla. Innehåller glycerin som återfuktar huden. Kreatin stärker hudens egna skydd av barriärlipider och hjälper cellförnyelsen. Behagligt parfymerad. pH 6.5.

- Stokolan Light PURE. Parfymfri och färgämnesfri hudvårdskräm som minskar risken för hudirritation. Lämplig för dagligvård av normal hud. Ger inte smak eller doft åt livsmedel. Innehåller glycerin, allantoin och sheasmör som återfuktar och vårdar huden. Lämplig även med täta handskar, typ latex- och nitrilhandskar.

Torr & irriterad hud.
- Stokolan Classic. Originalet. En fuktgivande och vårdande kräm som återställer torr och irriterad hud. Används även som förebyggande hudskydd mot mekaniskt slitage och icke-vattenlösliga ämnen. Passar alla hudtyper. Speciellt lämpad för ansikte, händer och fötter. Upptas effektivt av huden. Högt glycerininnehåll förstärker elasticiteten och lugnar huden. Innehåller lanolin som stärker hudbarriären och mjukar upp huden. Milt parfymerad. pH-värde 7,0.

- Stokolan Sensitive PURE. Fuktgivande och återuppbyggande kräm för dagligvård av känslig och stressad hud. Innehåller inte parfym, färgämnen eller konserveringsmedel. Lämplig för hudtyper som lätt får allergier och eksem. Används även som förebyggande hudskydd mot mekaniskt slitage. HACCP bedömd för att bekräfta lämplighet i livsmedelsindustrin.

Mycket torr & irriterad hud.
- Stokolan Intense. Hudvårdande kräm särskilt utformad för att vårda och återuppbygga skadad, mycket torr och irriterad hud på djupet. Innehåller en sammansättning av aktiva ingredienser - bivax, druvkärnolja och ceramidkomplex, allantoin och urea - som återfuktar, mjukgör och återuppbygger huden.


pdfUtskriftvänlig PDF-version.